میدانید دستورات غذایی و بهداشتی  همه جهان از کجا آب میخورد؟
میدانید دستورات غذایی و بهداشتی  همه جهان از کجا آب میخورد؟

میدانید دستورات غذایی و بهداشتی  همه جهان از کجا آب میخورد؟ 


آئین نامه مواد غذایی Codex Alimentarius Commission جهت اجرای استانداردهای مواد غذایی برای کلیه مواد غذایی در جهان



🔺اولین قوانین کلی مواد غذایی و سیستم های اولیه کنترل مواد غذایی در اواسط قرن نوزدهم به تصویب رسید و در طول سال های ۱۸۹۷ و ۱۹۱۱ امپراتوری اتریش – مجارستان،مجموعه استانداردها و ویژگی های گروه بزرگی از مواد غذایی تحت عنوان استاندارد های غذایی اتریش تدوین گردید.در دهه ۱۹۴۰،پیشرفت های سریعی در علوم و تکنولوژی مواد غذایی بوجود آمد و ابزارها و تجهیزات و اطلاعات بیشتری از ماهیت مواد غذایی و کیفیت آن ها حاصل شد.بر این اساس بود که در سال ۱۹۶۱ اقدامات اولیه جهت تدوین استانداردهای غذایی صورت گرفت و در اجلاس جهانی سازمان خواروبار کشاورزی(FAO)و سازمان بهداشت جهانی(WHO)بررسی های لازم انجام شد،تا اینکه در سال ۱۹۶۳ کنفرانس مشترک FAO/WHO در رم برگزار گردید و تشکیلات جدیدی تحت عنوان کمیسیون تدوین آئین نامه مواد غذایی Codex Alimentarius Commission جهت اجرای استانداردهای مواد غذایی برای کلیه مواد غذایی از خام تا فرآیند شده و آماده مصرف،ایجاد شد.


🔺کدکس از لحاظ لغوی یعنی آئین نامه و مقررات و آلیمانتاریوس به معنی مواد غذایی می باشد.در واقع کدکس جمع آوری اطلاعات و تطبیق استانداردهای مواد غذایی و ارایه آن به شکل واحد می باشد.این استانداردها توسط کمیسیون کدکس مواد غذایی تدوین می شود و به طور کلی اهداف این کمیسیون،حفظ منافع و سلامت و بهداشت مصرف کنندگان،تسهیل روابط تجاری و هماهنگ شدن اقدامات لازم در زمینه مواد غذایی،نهایی شدن استاندارد های مربوط و انتشار آن ها در قالب استانداردهای منطقه ای و یا بین المللی و تعیین اولویت و راهنمایی های لازم در تهیه پیش نیازهای استاندارد ها و انتشار اصلاحیه ها و الحاقیه ها بعد از بررسی های لازم،عنوان شده است.


✅(الـشفاء) مرکز تحقیقات طب وعلوم اسلامی